_________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

1 Nisan 2012 Pazar

Film ≈ İçimdeki Yangın ! / incendies

Sizce bir insanın başına gelebilecek en kötü şey nedir?


Bu soruya ne cevap vermiş olursanız olun, yanılıyorsunuz..!


Bu filmi izleyeli bayaa zaman oldu. Sanırım vizyona girdikten bir kaç ay sonra falan izlemiştim.
Film bitti ve ilk tepkim "yok artık!" oldu. Kendime geldiğimde fark ettim ki gözyaşlarım sel olmuş.. :'(   Ağlamamak için zorlamayın kendinizi, bırakın akıp gitsin gözyaşlarınız.
"Yok ben öyle ağır filmlere gelemem, konusu çok karamsar.." falan filan demeyin; izlemezseniz çok şey kaybetmiş olursunuz bence.. Evet, kabul ediyorum; film çok ağır bir dram ama bu türden hoşlanmasanız da etkileneceğinizden eminim.
Film hakkında öyle uzun uzun bilgi vermek istemiyorum; sadece bir kaç fotoğraf ve film içeriği...






Vizyon tarihi: 29 Nisan 2011 
Ülke :  Kanada 
Tür: 
Dram
Süre: 130 dk
Yapım yılı: 2010

Özet: Polytechnique'le dikkatleri üzerine çeken yönetmen Denis Villeneuve, bu sefer yazar Wajdi Mouawad'ın bol ödüllü tiyatro oyunundan sinemaya taşıdığı trajik bir hikâye ile karşımızda.

Aile dostları olan bir avukatın çağrısı üzerine annelerinin ölümünün ardından kendilerine yazılmış bir mektupla karşılaşan ikiz kardeşler Jeanne ve Simon, ölen annelerinin son arzusunu yerine getirmek amacıyla Lübnan'a doğru yola çıkarlar. Simon ilk başta isteksiz davransa da bir süre sonra o da kardeşi Jeanne'e katılır... Aradan geçen yıllar, ailenin tarihini karmaşık bir hale getirmişse de, çocuklar bu serüvenin izlerini sürmeye kararlıdırlar.

Fakat gün geçtikçe daha fazla deştikleri geçmiş, kardeşleri yürek burkan gerçeklerle yüz yüze getirecektir. Orta Doğu'daki iç savaşın en karanlık dönemine ışık tutan İçimdeki Yangın, En İyi Yabancı Film Oscarı'na da aday gösterilmişti.


İYİ SEYİRLER..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlara da bir bakın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...