_________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

8 Kasım 2012 Perşembe

Ne Kadar Duyarlısınız ?



Türkiye'deki barınakların durumu malum, birçok ihtiyaçları var.
Her yıl bakıma muhtaç yüzlerce hayvan barınaklara bırakılıyor ve artık barınakların kapasitesi çoktan dolmuş durumda. Boş bir barınak bulmak neredeyse imkansız.
Peki bu barınaklar ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor?
Tabi ki  duyarlı birkaç insan sayesinde.
İnanın o duyarlı insanların sayısı, barınaktaki hayvanların sayısının %1'i bile etmiyor.
Oysaki o kadar basit ki; biraz mama, ekmek, makarna, süt hatta kullanmadığınız battaniyeler ve alıp son kullanma tarihleri geçmediği halde kullanmadığınız ağrı kesiciler, tentürdiyotlar ve ilaçlar o barınakların kalkınmasına, daha fazla hayvan bakabilecek hale gelmesine yardımcı olacak. Aslında en önemlisi o barınakları kapatılmaktan kurtaracak.
Barınaktan bir hayvan sahiplenebileceğiniz gibi dilerseniz gönüllü olarak istediğiniz sayıda hayvanın bakımını / masraflarını üstlenebiliyorsunuz. 
Çeşitli sebeplerden dolayı evinde hayvan besleyemeyenler için bu çok iyi bir yol. Bakımını üstlendiğiniz hayvanı dilediğin zaman gidip görebilir ve onunla ilgilenebilirsiniz.
Bizim ailede hayvanları sevmeyen yoktur hatta hepimiz hayvanlarla aşk yaşarız resmen :)
Bugüne kadar evde beslenebilecek her türlü hayvanı beslemişizdir sanırım ve bir de sokakta beslediklerimizi sayarsak bu konuda rekora koşuyoruz :)
Kardeşceğizim  şu sıralar okulu adına başlattığı bir proje ile insanları bilinçlendirmeyi ve barınaklara yardım yapmayı hedefliyor. 
Elbetteki bunun için duyarlı insanlara ihtiyaç var.
Her ay belirlenen bir barınağa yardım yapılacak ve barınak gezileri düzenlenecek. 
Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz.
Maddi manevi elimden geleni yaparım diyen varsa, ben para verebilirim ya da ben makarna, battaniye, gazete, ilaç vb. verebilirim diyen varsa lütfen belirtilen telefonla iletişime geçsin.
Bu postun altına yorum yaparak ya da mail atarak bana da ulaşabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlara da bir bakın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...